פארקים עירוניים בישראל
מדריכים לתכנון והקמת פארקים עירוניים
המדריך לתכנון גנים ציבוריים – ינואר 2012
לצורך הכנת מדריך כוללני המציג את הצד התיאורטי, האמפירי והפרקטי של תכנון גנים ציבוריים, חברו יחדיו המשרד להגנת הסביבה, משרד החקלאות ופיתוח הכפר וכן משרד השיכון והבינוי.
ארבע שנים קודם לכן, בשנת 2008 המשרד להגנת הסביבה, משרד השיכון והבינוי ומשרד הפנים הוציאו מדריך ייעודי לתכנון שטחים פתוחים בערים
שטחים הפתוחים מהווים בסיס לרקמת החיים העירונית, בהיותם עורקים המקשרים בין אזורי המגורים למוסדות הציבור , החינוך והקהילה בעיר . יש להם תפקיד פסיכולוגי במיתון השפעות הצפיפות האורבנית, בכך שהם משמשים מקום מפלט, רוגע ומנוחה, ומאפשרים פעילות ספונטנית ויזומה של ילדים, מבוגרים וקשישים. בנוסף, לשטחים הציבוריים הפתוחים תפקיד אקולוגי חשוב בהשהיית מי נגר, שיפור הנוחות האקלימית, הפחתת מינוע, שימור המגוון הביולוגי ועוד.
המדריכים מוצגים להלן לפי סדר החלוקה של הגופים שחיברו ופירסמו מדריכים אלה.

מדריך לתכנון, הקמה ותפעול גנים ציבוריים - חלק ב
יולי 2015
חלק זה מציג ברמה מפורטת את ההנחיות לכל שלבי התכנון, האישורים הנדרשים, התקצוב, ההקמה והתפעול של גנים ציבוריים על כל מגוון הפעילויות הכרוכות בכל שלב. המדריך נועד לשמש כלי עזר עיקרי לכל העוסקים בכך במטרה לקצר תהליכים וליהנות מהניסיון שנרכש בארץ ובעולם.

מדריך לתכנון, אישור, הקמה ותפעול גנים ציבוריים - 2008
יולי 2015
מדריך זה יצא לאור מספר שנים לפני המדריך שהוצג לעיל, ובמידה מסויימת שימש לו כבסיס. את המדריך הפיק המשרד להגנת הסיבה, ביחד עם משרד הפנים ומשרד השיכון והבינוי. המדריך כולל פירוט נרחב של הכלים והנתיב לכל שלבי התכנון, האישורים, התיקצוב, ההקמה והתפעול השוטף. בתחילת המדריך דברי פתיחה מאת אדריכל שמאי אסיף, מנהל מינהל התכנון, וכן פרק של מקורות, לוחות וטבלאות