מצוקי החוף בישראל ד"ר אסף בקר
מחקרים וניירות עמדה
מספר גופים המעורבים בתחום פרסמו מחקרים וניירות עמדה בנושא מצוקי החוף בישראל. למסמכים אלה חשיבות בהבעת עמדתם של גופים שהינם רלוונטיים לקבלת החלטות בנושא הטיפול בבעיית מצוקי החוף. חלק מן המסמכים אף הוזמנו על סמך החלטות ממשלה כדי לשמש כבסיס לגיבוש מדיניות ביחס לטיפול הנדרש בסוגיית מצוק החוף.

מדוע מתמוטט מצוק החוף? מתוך אתר המשרד להגנת הסביבה
2013
מדוע מתמוטט מצוק החוף ?
מתוך אתר המשרד להגנת הסביבה
המצוק מתמוטט כתוצאה משילוב של שלושה תהליכים טבעיים עיקריים :
1. חתירת גלי הים בבסיס )בוהן( המצוק הגורמת לשיפועו להיות תלול באופן תמידי
2. אי יציבות המדרון התלול
3. פעולת הנגר העילי הנגרמת עקב מי גשמים הזורמים על פני המצוק, מחלחלים לתוכו ומחלישים את שכבות הסלע (חול, חמרה, כורכר) הפריכות ובונות אותו

ערי החוף והנמל העתיקות של ישראל בסכנת הכחדה
2011
ערי החוף והנמל העתיקות של ישראל בסכנת הכחדה
יעקב שרביט, רשות העתיקות
הסערה שפקדה את חופי ישראל בחודש דצמבר 2010 גרמה לפגיעה קשה ולהרס עצום בנכסי המורשת התרבותית הימית של מדינת ישראל. באזורים רבים ובחלק נרחב מערי החוף והנמל העתיקות וכן באתרים התת ימיים, נגרם נזק רב ובלתי הפיך בהיקפים ובמימדים של של אסון לאומי .

שינוי מפלס הים ובחינת ההשלכות על מצב חופי הים התיכון של ישראל
2011
מבוא
בדו"ח ההערכה השלישי של הפאנל הבין-ממשלתי לשינוי האקלים שפועל מטעם תכנית הסביבה של האו"מ והארגון המטאורולוגי, הוצגה תחזית לגבי שינוי האקלים בכדור הארץ ואומדנים להשפעות שינוי האקלים על פי תרחישים שונים לגבי השתנות האקלים במאה ה-21 ומעבר לה בהשפעת תופעת החממה ופעולות אנוש וטבע אחרות בעבר, בהווה ובעתיד.

מכון ירושלים לחקר ישראל - המרכז למדיניות סביבתית
April 2010
התמוטטות המצוק בחופי ישראל - דרכים להתמודדות, והמשמעויות הכלכליות, הציבוריות והסביבתיות
מסמך מדיניות טיוטא לדיון ; מוגש לאגף תיאום, מעקב ובקרה, משרד ראש הממשלה אפריל 2010
תופעת ההתמוטטות וסיבתה המסמך עוסק בהתמוטטות מצוק החוף ונסיגת חזיתו מזרחה בתהליך מתמשך, וממליץ על מדיניות להתמודדות עם התופעה. במסגרת העבודה מופה המצוק באורך מצטבר של כ- 45 ק"מ בקטע שבין חדרה ואשקלון ולאורכו רצועת סיכון ברוחב של 50 מטר המוגדרת כתחום שבו תתרחש התמוטטות המצוק בפועל ו/או לא יתאפשר שימוש בטוח מבחינה הנדסית ובטיחותית.